Ο Άντριου Γκαράντ είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αιολικών (EWEA), καθώς ανέλαβε στις αρχές Μαρτίου τα ηνία από τον απερχόμενο Αρθούρο Ζερβό. Πρόκειται για ένα στέλεχος της ευρωπαϊκής αγοράς αιολικών με ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς ίδρυσε την δική του εταιρεία ήδη από το 1984.

Ο Άντριου Γκαράντ είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αιολικών ( EWEA), καθώς ανέλαβε στις αρχές Μαρτίου τα ηνία από τον απερχόμενο Αρθούρο Ζερβό. Πρόκειται για ένα στέλεχος της ευρωπαϊκής αγοράς αιολικών με ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς ίδρυσε την δική του εταιρεία ήδη από το 1984.

Ο κ. Γκαράντ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Garrad Hassan, η οποία δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της αιολικής ενέργειας, από τον σχεδιασμό των ανεμογεννητριών, μέχρι την παρακολούθηση της λειτουργίας τους, τη σύνδεση με το δίκτυο και τη διεξαγωγή προελέγχων εκ μέρους τραπεζών για την δανειοδότηση έργων.

Επίσης, η εταιρεία δραστηριοποιείται και σε άλλες μορφές ΑΠΕ, όπως τα φωτοβολταϊκά, η κυματική και η παλιρροϊκή ενέργεια. Η Garrad Hassan διαθέτει γραφεία σε 18 χώρες και έχει λάβει διακρίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το έργο της.

Όσον αφορά τον ίδιο τον κ. Γκαράντ, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την αιολική ενέργεια τα τελευταία 30 χρόνια. Ξεκίνησε εργαζόμενος στη Wind Energy Group το 1979 προτού ιδρύσει την Garrad Hassan το 1984. Επίσης, στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του βρετανικού συνδέσμου αιολικών, μέλος του ευρωπαϊκού συνδέσμου αιολικών, καθώς και μέλος της επιστημονικής επιτροπής που επιφορτίστηκε με την εγκαθίδρυση του UK Energy Center.

Κατέχει πτυχίο μηχανικού και διδακτορικό από την Οξφόρδη, ενώ το 2006 έλαβε το βραβείο Poul la Cour του EWEA για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του κλάδου των αιολικών στην Ευρώπη.