Πολύ ενδιαφέρουσα είναι, τεχνικά, η εικόνα της μετοχής της ΔΕΗ που θα αποτελέσει -λένε- μελλοντικό στόχο ιδιωτικοποίησης. Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει το ενδεχόμενο αυτό, αλλά αν δούμε τις διαφωνίες που υπάρχουν στο θέμα του ΟΠΑΠ και εξετάσουμε το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, τότε ο χρονικός ορίζοντας ιδιωτικοποίησης απομακρύνεται μετά το 2014

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι, τεχνικά, η εικόνα της μετοχής της ΔΕΗ που θα αποτελέσει -λένε- μελλοντικό στόχο ιδιωτικοποίησης.

Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει το ενδεχόμενο αυτό, αλλά αν δούμε τις διαφωνίες που υπάρχουν στο θέμα του ΟΠΑΠ και εξετάσουμε το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, τότε ο χρονικός ορίζοντας ιδιωτικοποίησης απομακρύνεται μετά το 2014.

Τεχνικά η μετοχή δείχνει μία εξαιρετική συσσώρευση πάνω από τα επίπεδα των 4,5 ευρώ που φαίνεται ότι με τις παρούσες συνθήκες αποτελούν μία ισχυρή στήριξη. Βέβαια, το 1,13 που είναι ιστορικό χαμηλό και το έκανε πέρυσι τον Ιούνιο μόνο ως «λαχείο» θα μπορούσαμε να το δούμε. Από εκεί και πέρα στα 8 ευρώ υπάρχει έντονη αντίσταση αφού η μετοχή το «έπιασε» μόνο μια συνεδρίαση το όριο αυτό. Βραχυπρόθεσμα τα 6,5 ευρώ δίνουν στηρίξεις ενώ οι αντιστάσεις διαμορφώνονται πέριξ των 7 ευρώ.

(από www.imerisia.gr, 24/04/2013)