Η Bank of America προχώρησε, για πρώτη φορά από το 2008, σε πώληση δομημένων ομολόγων που συνδέονται με ελληνική εταρεία. Ειδικότερα, πρόκειται για από δομημένους τίτλους που στηρίχθηκαν σε ομόλογα των ΕΛΠΕ, τα οποία ο αμερικανικός οίκος διέθεσε προς 8 εκατ. δολ. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι τίτλοι συνδυάζουν τα ομόλογατων ΕΛΠΕμε παράγωγα και λήγουν από διάστημα 10 έως 36 εβδομάδων

Η Bank of America προχώρησε, για πρώτη φορά από το 2008, σε πώληση δομημένων ομολόγων που συνδέονται με ελληνική εταρεία. Ειδικότερα, πρόκειται για από δομημένους τίτλους που στηρίχθηκαν σε ομόλογα των ΕΛΠΕ, τα οποία ο αμερικανικός οίκος διέθεσε προς 8 εκατ. δολ.

 

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι τίτλοι συνδυάζουν τα ομόλογατων ΕΛΠΕμε παράγωγα και λήγουν από διάστημα 10 έως 36 εβδομάδων.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει την είδηση ως σημάδι της επιστροφής των επενδυτών στην χώρα μας, μετά την επικύρωση της εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης, ως συνέπεια της προόδου στις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, παραθέτει δηλώσεις αναλυτών όπως του Nordine Farsi, της Landesbank Baden-Wuerttemberg, ο οποίος τόνισε πως «δημιουργείται θετικό κλίμα για την Ελλάδα και ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει αναζητώντας παράλληλα ευκαιρίες για κέρδη από την προβλεπόμενη ανάκαμψη» αναφέρει, και του Gabriel Sterne, της Exotix, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτή την στιγμή «υπάρχει ισχυρό κλίμα για οτιδήποτε ελληνικό».