Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Ιβάιλο Κάλφιν απηύθυνε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ ότι η Βουλγαρία είναι σχεδόν ακυβέρνητη χώρα. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητηρίου Γερμανίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου από την Τρίτη, την οποία επικαλείται ο γερμανικός Τύπος, ο κ. Έτινγκερ λέει ότι «χώρες σαν Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία είναι δύσκολο να κυβερνώνται». Προσθέτει επίσης ότι το γεγονός αυτό τον ανησυχεί
Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Ιβάιλο Κάλφιν απηύθυνε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ ότι η Βουλγαρία είναι σχεδόν ακυβέρνητη χώρα. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητηρίου Γερμανίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου από την Τρίτη, την οποία επικαλείται ο γερμανικός Τύπος, ο κ. Έτινγκερ λέει ότι «χώρες σαν Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία είναι δύσκολο να κυβερνώνται». Προσθέτει επίσης ότι το γεγονός αυτό τον ανησυχεί.

Επειδή η Κομισιόν δεν αποστασιοποιήθηκε από τη δήλωση αυτή του Ευρωπαίου επιτρόπου, αποφάσισα να ρωτήσω ποιες είναι αιτίες γι’ αυτά τα λόγια, είπε ο κ. Κάλφιν.

Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής θέλει επίσης να ενημερωθεί αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ως κατάλληλες παρόμοιες δηλώσεις ενός επιτρόπου της προς ισότιμα κράτη μέλη της Ένωσης.