Το Success Story του ΔΕΣΦΑ ανέδειξε, την περασμένη εβδομάδα, ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Βενετία με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανισμών και Διαχειριστών Δικτύων και εκπρόσωποι των χωρών που μετέχουν στον INOGATE. Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., Δρ. Γεώργιος Παπαρσένος αναφέρθηκε στην πορεία και στα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία τρία έτη

Το Success Story του ΔΕΣΦΑ ανέδειξε, την περασμένη εβδομάδα, ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Βενετία με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανισμών και Διαχειριστών Δικτύων και εκπρόσωποι των χωρών που μετέχουν στον INOGATE. Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., Δρ. Γεώργιος Παπαρσένος αναφέρθηκε στην πορεία και στα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία τρία έτη. Παράλληλα παρουσίασε τις αναπτυξιακές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου η εταιρεία να προσαρμοστεί στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ας σημειωθεί ότι ο ΔΕΣΦΑ, υπό την διοίκηση του Δρ. Παπαρσένου, παρουσιάζει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στο ιδιαιτέρως δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας. Μάλιστα, όπως τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες, διαχειριστές όπως ο ΔΕΣΦΑ μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για τους ανάλογους οργανισμούς των ανατολικών χωρών στην πορεία μετάβασης προς τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους και προς την απελευθέρωση των αγορών φυσικού αερίου που διαχειρίζονται.

Ο INOGATE, που είχε την ευθύνη διοργάνωσης της ημερίδας, είναι ο οργανισμός ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ανατολικής Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας καθώς και στις παρακαυκάσιες δημοκρατίες.

Ο ∆ρ. Γεώργιος Παπαρσένος, ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος του ∆ιαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ (∆ΕΣΦΑ ΑΕ) από το 2010, είναι ο άνθρωπος πίσω από το Success Story του ΔΕΣΦΑ. Είναι ∆ιπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος ∆ιδακτορικού ∆ιπλώματος (Ph. D) στην Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.
∆ιαθέτει σημαντική πολύχρονη εμπειρία σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων του ενεργειακού τομέα, και ειδικότερα του τομέα του φυσικού αερίου και κατείχε διάφορες υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. O ∆ρ. Γεώργιος Παπαρσένος υπήρξε ∆ιευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων Planning Bulgaria Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία (2008-2010).

Για δύο έτη (2006 – 2008) υποστήριξε ως εμπειρογνώμονας, στο πλαίσιο του έργου «Euro – Arab Mashreq Gas Market Project», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ανάπτυξη ενιαίας περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, Συρία, Ιορδανία και Λίβανο. Επίσης, διατέλεσε ∆ιευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ. Λόγω της δραστηριότητας και εμπειρίας του στον ενεργειακό τομέα υπήρξε μέλος διαφόρων επιστημονικών επιτροπών και επιτροπών αξιολόγησης και συμμετείχε στη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τον τομέα της ενέργειας και φυσικών πόρων. Υπήρξε επικεφαλής του Συμβούλου ∆ιαχείρισης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενέργειας του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο Υπουργείο Ανάπτυξης (1996 – 2002).