Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο PRESIDENT η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικά Καλώδια, κατά τη διάρκεια της οποίας η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε στους μετόχους τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2012, τη στρατηγική καθώς και τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο PRESIDENT η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικά Καλώδια, κατά τη διάρκεια της οποίας η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε στους μετόχους τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2012, τη στρατηγική καθώς και τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρίας.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια ανήλθε σε 439 εκατ. Ευρώ για το 2012, αυξημένος κατά 6% έναντι του 2011 (415 εκατ. Ευρώ). Οι πωλήσεις εκτός Ελλάδος αυξήθηκαν κατά 12% και αποτελούν το 75% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ενώ οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά μειώθηκαν κατά 8% έναντι του 2011.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 10,7 εκατ. Ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 49% έναντι του 2011, ενώ το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης (EBIT) του Ομίλου ανήλθε σε κέρδη 2,1 εκατ. Ευρώ έναντι 11,8 εκατ. Ευρώ το 2011.

Τα αποτελέσματα του Ομίλου επιδεινώθηκαν σε σχέση με το 2011 λόγω της μειωμένη ζήτησης και του αυξημένου ανταγωνισμού σε βασικές Ευρωπαϊκές αγορές, της αναβολής σημαντικών παραγγελιών και έργων υψηλής κερδοφορίας, καθώς και του αυξημένου κόστους για την αναδιοργάνωση της FULGOR και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος συνεχίζει να εστιάζει σε αύξηση πωλήσεων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τα υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης, ενώ παράλληλα εντείνει τις προσπάθειές του για αύξηση πωλήσεων σε διαχειριστές δικτύων ενεργείας και εξαγωγών σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα συνεχίζονται αμείωτες οι προσπάθειες για μείωση του κόστους παραγωγής και βελτιστοποίηση της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.