Ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, Διπλ. Μηχανολόγος-Μηχανικός, M.Sc., είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΕΣΣΗΘ)

Ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, Διπλ. Μηχανολόγος-Μηχανικός, M.Sc., είναι ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΕΣΣΗΘ).

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ανακοίνωσης παραίτησης του κ. Κωνσταντίνου Θεοφύλακτου, στις 17 Ιουνίου, από τη θέση του Προέδρου του ΕΣΣΗΘ λόγω της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ως Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE). Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κατά τη συνεδρίασή του την ίδια ημέρα αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση αυτού.  

Ο Αναστάσιος Τόσιος είναι Τεχνικός Διευθυντής και μέλος της Διοικητικής Ομάδας της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. (Ε.Π.Α. Αττικής).

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995), με μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.) στην Τεχνολογική Αλλαγή και Βιομηχανική Στρατηγική στο University of Manchester, Μεγάλη Βρετανία (1996), καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ALBA Graduate Business School, Αθήνα (2006) και στο Harvard Business School, Η.Π.Α. (2011).

Την περίοδο 2009-2012 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Ε.Π.Α. Αττικής, έχοντας τη συνολική ευθύνη για τις λειτουργίες έγκρισης μελετών, ελέγχου κατασκευής, τροφοδότησης/αδειοδότησης και μεταπωλητικών υπηρεσιών εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Την περίοδο 2004-2009 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Καταναλωτών της Ε.Π.Α. Αττικής, έχοντας τη συνολική ευθύνη πρόσκτησης, εμπορικής διαχείρισης και τεχνικής υποστήριξης των βιομηχανικών και μεγάλων εμπορικών πελατών. Το 2006, η εν λόγω Διεύθυνση βραβεύτηκε από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος για τη στρατηγική, την αφοσίωση και τα αποτελέσματά της.

Προγενέστερα, κατείχε τη θέση του Προϊστάμενου Μεγάλων Λογαριασμών/ Υπεύθυνου Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Ε.Π.Α. Αττικής και θέσεις συμβούλου επιχειρήσεων, μηχανικού πωλήσεων και διοίκησης, σε εταιρείες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (Ε.Σ.Σ.Η.Θ.), ενώ είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Ενεργειακών Υποδομών του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε.), καθώς και μέλος της ομάδας σύνταξης της Τεχνικής Οδηγίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) με θέμα: «Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού, Θερμότητας και Ψύξης: Εγκαταστάσεις σε κτήρια». Τέλος, συνέταξε το κείμενο εργασίας του Ι.Ε.Ν.Ε. «WP14 - Διερεύνηση των Πιθανών Επιδράσεων της Απελευθερωμένης Εγχώριας Αγοράς Ενέργειας στον Τελικό Καταναλωτή Φυσικού Αερίου», ενώ συμμετείχε ως μέλος στην ομάδα σύνταξης του «WP16 - Η Ασφάλεια των Ενεργειακών Υποδομών».