H Motor Oil αποτελεί μία από τις καλύτερες μετοχές εισοδήματος (income stocks) στην Ευρώπη αφού με την εφετινή διανομή μερίσματος (0,3 ευρώ) και την ταυτόχρονη επιστροφή κεφαλαίου (0,1 ευρώ) διαμορφώνει μέση μερισματική απόδοση για την τελευταία 5ετία , άνω του 5% που είναι υψηλότερη από κάθε είδους προθεσμιακή κατάθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

H Motor Oil αποτελεί μία από τις καλύτερες μετοχές εισοδήματος (income stocks) στην Ευρώπη αφού με την εφετινή διανομή μερίσματος (0,3 ευρώ) και την ταυτόχρονη επιστροφή κεφαλαίου (0,1 ευρώ) διαμορφώνει μέση μερισματική απόδοση για την τελευταία 5ετία , άνω του 5% που είναι υψηλότερη από κάθε είδους προθεσμιακή κατάθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους διαχειριστές κεφαλαίων. Από σήμερα οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσης 2012 και αυτό αναμένεται να επηρεάσει την τιμή.

Mε την τιμή μετά την αποκοπή μερίσματος, τεχνικά η μετοχή δείχνει να ολοκληρώνει την διόρθωσή της από τα επίπεδα των 8 ευρώ (8,04 ευρώ) ενώ εάν υπάρξει επιδείνωση ή μικρή διόρθωση προερχόμενη είτε από εγχώριους είτε από διεθνείς παράγοντες η στήριξη κατεβαίνει προς τα 6,8 ευρώ που είναι χαμηλό 6μηνου.

Σε επίπτωση ανοδική κίνησης τα 8,04 ευρώ (γενικότερα περιξ των 8 ευρώ) υπάρχει ισχυρή αντίσταση καθώς τα 8 ευρώ είναι και η τιμή στόχος που δίνουν οι περισσότεροι ξένοι οίκοι. Από εκεί και πάνω υπάρχει η αντίσταση στα 9,23 ευρώ αλλά σ' αυτά το διάστημα (8,04-9,2 ευρώ ) υπάρχει 'τεχνικό κενό' που πρέπει να κλείσει να ισχυροποιηθεί η τάση.

(από την εφημερίδα "Ημερησία")