Η γαλλική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού ενέργειας Alstom ανακοίνωσε ότι έκλεισε παραγγελίες μικρότερης αξίας από ό,τι οι πωλήσεις της στη διάρκεια του α΄ τριμήνου της χρήσης, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης μεγάλων συμβολαίων στην αγορά και του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος

Η γαλλική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού ενέργειας Alstom ανακοίνωσε ότι έκλεισε παραγγελίες μικρότερης αξίας από ό,τι οι πωλήσεις της στη διάρκεια του α΄ τριμήνου της χρήσης, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης μεγάλων συμβολαίων στην αγορά και του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος.

Η γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία τρένων και εξοπλισμού ενέργειας δέχθηκε παραγγελίες αξίας 4,1 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, ποσό που είναι χαμηλότερο κατά 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και σε σχέση με τις πωλήσεις που ανακοινώθηκαν για την ίδια περίοδο.

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο υποχώρησαν 2% στα 4,6 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 4,76 δισ. ευρώ και παραγγελίες 3,83 δισ. ευρώ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας διαμορφώνεται στα 51 δισ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία στις 30 Ιουνίου. Η ταχύτητα με την οποία η εταιρεία «γεμίζει» το βιβλίο των παραγγελιών της, θεωρείται από αναλυτές ως ένας καλός οδηγός για μελλοντικά έσοδα.

Παρά την βραδεία έναρξη του ομίλου στο έτος, η Alstom αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στη διάρκεια της χρήσης. «Επιβεβαιώνουμε το στόχο μας για χαμηλή μονοψήφια αύξηση των οργανικών πωλήσεων για την περίοδο 2013-2014», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Kron.

Η Alstom επίσης επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις της για σταθερό λειτουργικό περιθώριο την περίοδο 2013-2014, το οποίο θα αυξηθεί τότε σταδιακά στο περίπου 8% τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Οι ταμειακές ροές θα πρέπει να είναι θετικές χρόνο με το χρόνο, στη διάρκεια αυτής της περιόδου.