Δεν θα Αυξηθεί η Τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος το 2014, Διαβεβαιώνει ο Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ

Δεν θα Αυξηθεί η Τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος το 2014, Διαβεβαιώνει ο Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ
energia.gr
Δευ, 23 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:43
Τη διαβεβαίωση ότι, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα αυξηθεί το 2014, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Στόινεφ, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι φήμες έχουν στόχο να ανησυχήσουν τους πολίτες και “να προκαλέσουν υστερία”

Τη διαβεβαίωση ότι, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα αυξηθεί το 2014, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Στόινεφ, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι φήμες έχουν στόχο να ανησυχήσουν τους πολίτες και “να προκαλέσουν υστερία”.

Σε κάθε περίπτωση – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου – η ηλεκτρική ενέργεια “καταναλώνει” μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού, καθιστώντας περισσότερο δύσκολη την ανταπόκριση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού σε βασικές υποχρεώσεις.

Μάλιστα, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τρουντ” τονίζεται ότι μια οικογένεια με ένα παιδί πρέπει να εργαστεί για τρεις μήνες προκειμένου να έχει τα χρήματα και να είναι σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, της θέρμανσης και του νερού.

Επίσης, η ίδια οικογένεια πρέπει να λαμβάνει ενεργειακό επίδομα, ειδάλλως, θα πρέπει να εργαστεί έξι μήνες για την κάλυψη των προαναφερόμενων λογαριασμών. Το μέσο, ετήσιο κόστος των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και νερού διαμορφώνεται στα 1091,32 λέβα. Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς σε μια οικογένεια και λαμβάνουν μισθό 778 λέβα, έκαστος, θα πρέπει να δουλέψουν ένα μήνα μόνο για να πληρώσουν τους λογαριασμούς και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.