Επίσκεψη στο Δέλτα του Δούναβη θα πραγματοποιήσουν, στις 29 Σεπτεμβρίου, οι Επίτροποι Ντάτσιαν Τσιόλος, αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη και Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις και την Αλιεία

Επίσκεψη στο Δέλτα του Δούναβη θα πραγματοποιήσουν, στις 29 Σεπτεμβρίου, οι Επίτροποι Ντάτσιαν Τσιόλος, αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη και Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις και την Αλιεία.

Οι δύο Επίτροποι, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρουμανία θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των αλιέων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, για να συζητήσουν μαζί τους θέματα που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη στο Δέλτα του Δούναβη (αλιεία, υδατοκαλλιέργεια και ευκαιρίες ανάπτυξης οικονομικών δραστηριοτήτων σε αρμονία με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας).

Οι δύο Επίτροποι θα συνοδεύονται από τους υπουργούς Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ντάνιελ Κονσταντίν, Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών Ροβάνα Πλαμπ και Δασοκομίας, Υδάτων και Ιχθυοκαλλιέργειας Λούτσια Βάργα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η επίσκεψη στο Δέλτα του Δούναβη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση της ρουμανικής κυβέρνησης και οργανώνεται από το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξάλλου, σήμερα, ο κ. Τσιόλος θα βρεθεί στο Βουκουρέστι όπου θα συμμετάσχει σε συζήτηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της περιόδου 2014-2020, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστούν θέματα που συνδέονται με διαρθρωτικά προβλήματα της ρουμανικής γεωργίας, καθώς και τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την ανάπτυξη της γεωργίας.