Επιμένει στην κατάργηση της εξίσωσης του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης η Δημοκρατική Αριστερά. Ειδικότερα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, επισήμανε ότι το εν λόγω μέτρο επιβαρύνει δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, κυρίως των ορεινών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας

Επιμένει στην κατάργηση της εξίσωσης του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης η Δημοκρατική Αριστερά. Ειδικότερα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, επισήμανε ότι το εν λόγω μέτρο επιβαρύνει δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, κυρίως των ορεινών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι προχωρούν με αρκετή καθυστέρηση τα «εργαλεία» καταπολέμησης της λαθρεμπορίας πετρελαίου, ζητώντας παράλληλα εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο στα σύνορα της χώρας, όσο και στα ναυτιλιακά καύσιμα.