Η ισπανική εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας Iberdrola SA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το εννεάμηνο υποχώρησαν 3% εξαιτίας των ρυθμιστικών αλλαγών και της χαμηλής ζήτησης, φτάνοντας στα 2,27 δισ. ευρώ έναντι 2,34 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα οφείλονται στις επιδράσεις των ρυθμιστικών προσπαθειών στην Ισπανία,
Η ισπανική εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας Iberdrola SA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το εννεάμηνο υποχώρησαν 3% εξαιτίας των ρυθμιστικών αλλαγών και της χαμηλής ζήτησης, φτάνοντας στα 2,27 δισ. ευρώ έναντι 2,34 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα οφείλονται στις επιδράσεις των ρυθμιστικών προσπαθειών στην Ισπανία, που προσπαθεί να διατηρήσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας από το να αυξηθούν πολύ γρήγορα.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σαρωτική μεταρρύθμιση του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, με την οποία μειώνονται οι πληρωμές για τη μεταφορά και τη διανομή ενέργειας, οι πληρωμές που βοηθούν τα εργοστάσια ενέργειας με φυσικό αέριο να παραμείνουν ανοιχτά ως τα στηρίγματα ασφαλείας για το ηλεκτρικό σύστημα, και οι επιδοτήσεις παραγωγών ΑΠΕ.

Η ρυθμιστική αρχή της Ισπανίας ελπίζει να διατηρήσει το κόστος διαχείρισης του ηλεκτρικού συστήματος, στο ίδιο επίπεδο με τα έσοδα που δημιουργεί από την πώληση ενέργειας στους καταναλωτές. Το σύστημα εμφανίζει ελλείμματα στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας.Σύμφωνα με το Dow Jones, η Iberdrola ανακοίνωσε ότι τα EBITDA υποχώρησαν 3,2%, εν μέρει λόγω των ρυθμιστικών αλλαγών στην Ισπανία, και διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. ευρώ, στη μονάδα των ρυθμισμένων δικτύων της. Συνολικά τα EBITDA υποχώρησαν 4% στα 5,54 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο.

Τα έσοδα υποχώρησαν και αυτά, 4%, στα 24,2 δισ. ευρώ στο διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Το μέγεθος της ηλεκτρικής ενέργειας που διένειμε η Iberdrola το εννεάμηνο, υποχώρησε κατά 0,4%.