Το Συμβούλιο Υπουργών του Energy Community αποφάσισε τη σύσταση ενός High Level Reflection Group, το οποίο θα επιφορτιστεί με το έργο της εκτίμησης των ελλείψεων της υφισταμένης συνθήκης και της διατύπωσης προτάσεων προς βελτίωση του περιεχομένου της. Πρόεδρος του νέου οργάνου ορίστηκε ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, κ. Γιέρζι Μπούζεκ.

Το Συμβούλιο Υπουργών του Energy Community αποφάσισε τη σύσταση ενός High Level Reflection Group, το οποίο θα επιφορτιστεί με το έργο της εκτίμησης των ελλείψεων της υφισταμένης συνθήκης και της διατύπωσης προτάσεων προς βελτίωση του περιεχομένου της. 

Πρόεδρος του νέου οργάνου ορίστηκε ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, κ. Γιέρζι Μπούζεκ.

Σημειώνεται ότι το High Level Reflection Group θα υποβάλει την αναφορά του στο Συμβούλιο Υπουργών του Energy Community το φθινόπωρο του 2014.

Όσον αφορά τον Γιέρζι Μπούζεκ, πρόεδρο του νέου οργάνου, είναι Πολωνός μηχανικός, καθηγητής και πολιτικός. Υπήρξε πρωθυπουργός της Πολωνίας από το 1997 ως το 2001 και είναι ευρωβουλευτής από τις 13 Ιουνίου του 2004. Στις 14 Ιουλίου του 2009 εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όντας ο πρώτος πολίτης χώρας του πρώην ανατολικού μπλοκ που ανέλαβε το συγκεκριμένο αξίωμα.