Σε συμφωνία κατέληξαν ο ενεργειακός όμιλος Electricite de France (EDF) και η γαλλική εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας Veolia Environnement αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κοινοπραξίας Dalkia. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές
Σε συμφωνία κατέληξαν ο ενεργειακός όμιλος Electricite de France ( EDF) και η γαλλική εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας Veolia Environnement αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κοινοπραξίας Dalkia. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Η συμφωνία, που επισφράγισε μία διετή διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες, προβλέπει ότι η EDF θα αναλάβει τις γαλλικές δραστηριότητες της Dalkia, ενώ η Veolia θα αναλάβει τις διεθνείς δραστηριότητες της κοινοπραξίας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Veolia θα πληρώσει 550 εκατ. ευρώ στην EDF, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ, σύμφωνα με την Le Figaro, τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο ομίλων επρόκειτο να συζητήσουν το θέμα χθες, Δευτέρα.