EWEA: Σταθερά Ρυθμιστικά Πλαίσια και Ένας Στόχος για το 2030 Απαιτούνται για τα Υπεράκτια Αιολικά

EWEA: Σταθερά Ρυθμιστικά Πλαίσια και Ένας Στόχος για το 2030 Απαιτούνται για τα Υπεράκτια Αιολικά
energia.gr
Πεμ, 21 Νοεμβρίου 2013 - 13:14
Ο κλάδος των υπεράκτιων αιολικών θα χρειαστεί επενδύσεις της τάξης των 123 δις. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της εγκατάστασης 40 GW, τονίζεται σε νέα έρευνα την οποία παρουσίασε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικών (EWEA).

Ο κλάδος των υπεράκτιων αιολικών θα χρειαστεί επενδύσεις της τάξης των 123 δις. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της εγκατάστασης 40 GW, τονίζεται σε νέα έρευνα την οποία παρουσίασε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αιολικών ( EWEA).

Σύμφωνα με τον φορέα, οι επενδύσεις εμποδίζονται από την ρυθμιστική αβεβαιότητα που επικρατεί ακόμα και στις μεγάλες αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας. «Υπονομεύοντας την επενδυτική σταθερότητα, οι κυβερνήσεις θέτουν την πράσινη ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ευρωπαϊκή βιομηχανία σε κίνδυνο», τόνισε σχετικά ο διευθύνοντας, Τόμας Μπέκερ.

«Σταθεροί εθνικοί μηχανισμοί και ένας δεσμευτικός ευρωπαϊκός στόχος για το 2030 θα δώσουν το πράσινο φως στους επενδυτές και θα εξασφαλίσουν την μελλοντική της ανάπτυξη» πρόσθεσε.