Επαναλαμβάνεται η Διαδικασία Προεπιλογής για την Κατασκευή του Βουλγαρικού Τμήματος του South Stream

Επαναλαμβάνεται η Διαδικασία Προεπιλογής για την Κατασκευή του Βουλγαρικού Τμήματος του South Stream
energia.gr
Πεμ, 21 Νοεμβρίου 2013 - 16:45
Θα επαναληφθεί η διαδικασία προεπιλογής μέσω επιστολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του South Stream, ανακοίνωσε η South Stream Bulgaria, μέσω του site της, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους επενδυτές

Θα επαναληφθεί η διαδικασία προεπιλογής μέσω επιστολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του South Stream, ανακοίνωσε η South Stream Bulgaria, μέσω του site της, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους επενδυτές.

Σύμφωνα με την Capital Daily, η εταιρεία South Stream Bulgaria, που έχει αναλάβει το έργο, έλαβε ως τις 15 Νοεμβρίου, ημερομηνία λήξης της σχετικής προθεσμίας, επτά επιστολές από ξένες εταιρείες, από χώρες όπως η Ρωσία, η Γερμανία, η Αυστρία και η Τουρκία, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει ποιες ήταν οι εταιρείες αυτές.

Η South Stream Bulgaria επιθυμεί να προσελκύσει εταιρείες με καλύτερα προσόντα και για τον σκοπό αυτό θα προκηρύξει εκ νέου την διαδικασία, αντί απλά να ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας.

«Πιθανή παράταση θα έθεσε σε δυσχερή θέση τους σημερινούς υποψηφίους σε σχέση με όσους δεν έχουν ως τώρα υποβάλει επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το βουλγαρικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που κατασκευάζουν η ρωσική Gazprom και η ιταλική Eni, αναμένεται να στοιχίσει 3,5 εκατ. ευρώ. Ο αγωγός, βάσει του σημερινού προγραμματισμού, θα ξεκινήσει την λειτουργία του περί τα τέλη του 2015, με αρχική ετήσια χωρητικότητα τα 63 bcm.