Αποσύρει τη συμμετοχή της από ένα project αιολικής ενέργειας 4 δισ. στερλίνων στη νοτιοδυτική Αγγλία. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, τονίζοντας ότι η πολιτική θύελλα που περιβάλλει τον κλάδο των αιολικών απειλεί τις μεγάλες επενδύσεις που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι στόχοι για τις εκπομπές ρύπων και για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής παραγωγή ενέργειας για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης

Αποσύρει τη συμμετοχή της από ένα project αιολικής ενέργειας 4 δισ. στερλίνων στη νοτιοδυτική Αγγλία. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, τονίζοντας ότι η πολιτική θύελλα που περιβάλλει τον κλάδο των αιολικών απειλεί τις μεγάλες επενδύσεις που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι στόχοι για τις εκπομπές ρύπων και για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής παραγωγή ενέργειας για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης.

Από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας, ο Paul Cowling, διευθυντής της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη RWE Innogy, δηλώνει ότι:

«Δεν είναι μία απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία. Ωστόσο, δεδομένων των τεχνολογικών προκλήσεων και των συνθηκών της αγοράς, τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την RWE να συνεχίσει με αυτό το project», δήλωσε, μονάδας της γερμανικής εταιρείας.

Ο Guardian, ωστόσο, προσθέτει ότι η ακύρωση του project Atlantic Array είναι πλήγμα για τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία ήλπιζε ότι τέτοια σχήματα θα βοηθούσαν να πετύχει το στόχο της παραγωγής του 15% της ενέργειας της χώρας από ΑΠΕ μέχρι το 2020.

Η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε μια έρευνα σε εταιρείες κοινής ωφελείας που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα δήλωσε ότι θα παγώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας για περίπου 20 μήνες εάν κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2015.