Το μερίδιο που κατείχε στην Veolia Entironnement SA πούλησε η γαλλική κρατική εταιρεία ενέργειας Electricite de France. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η EDF πούλησε το 4,01% που κατείχε στην Veolia έναντι 262 εκατ. ευρώ, δλδ. στα 11,90 ευρώ ανά μετοχή ή 2,3% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Τρίτης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Η EDF είχε ανακοινώσει την πώληση χθες
Το μερίδιο που κατείχε στην Veolia Entironnement SA πούλησε η γαλλική κρατική εταιρεία ενέργειας Electricite de France. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η EDF πούλησε το 4,01% που κατείχε στην Veolia έναντι 262 εκατ. ευρώ, δλδ. στα 11,90 ευρώ ανά μετοχή ή 2,3% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Τρίτης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Η EDF είχε ανακοινώσει την πώληση χθες.

Ας σημειωθεί πως η EDF έχει δηλώσει ότι έβλεπε τη Veolia ως οικονομική επένδυση παρά σαν πιθανό εταίρο. Άλλωστε, είχε αποχωρήσει από την Veolia πριν από δύο χρόνια εν μέσω διαφωνιών για τον έλεγχο της Dalkia, κοινοπραξία που ειδικεύεται σε τοπικές ενεργειακές υπηρεσίες.

Το ποσοστό της EDF αντιστοιχούσε (τον Ιούνιο) στο 4,12% των δικαιωμάτων ψήφου στην Veolia Environnement. Ο τωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Henri Proglio, πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του στην Veolia. Ο ίδιος αναφερόταν δημοσίως στην ιδέα μιας πιο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών όταν έφυγε από τη Veolia και εντάχθηκε στο δυναμικό της EDF το 2009, αν και δεν είχε δώσει λεπτομέρειες για συγκεκριμένα σχέδια.

Η ρήξη μεταξύ των δύο εταιρειών προέκυψε όταν ο Antoine Frerot, ο διάδοχος του Proglio στη Veolia, αμφισβήτησε τη στρατηγική του προκατόχου του.