Πτώση σημείωσαν τα κέρδη της ΒΡ το τελευταίο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, όπως αναφέρει ανακοίνωση της βρετανικής πολυεθνικής, λόγω πτώσης στην παραγωγή και μείωσης των περιθωρίων διύλισης

Πτώση σημείωσαν τα κέρδη της ΒΡ το τελευταίο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, όπως αναφέρει ανακοίνωση της βρετανικής πολυεθνικής, λόγω πτώσης στην παραγωγή και μείωσης των περιθωρίων διύλισης.

Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη έπεσαν στα 2,8 δις δολ. από 3,9 δις δολ. Σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2012, επιβεβαιώνοντας ανάλογες εκτιμήσεις 12 αναλυτών της αγοράς που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα του Bloomberg.

Έτσι, μετά την Shell Plc και την Exxon Mobil, και η ΒΡ ανακοινώνει χαμηλότερα κέρδη, σε μία περίοδο αύξησης του κόστους εξόρυξης και στασιμότητας των τιμών του πετρελαίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού, Bob Dudley, έχει δεσμευθεί ότι θα επικεντρωθεί στα πιο κερδοφόρα πεδία που διαθέτει η ΒΡ ώστε η ροή ρευστών διαθεσίμων της εταιρείας το 2014 να αυξηθεί κατά 50% σε  σχέση με το 2011.

Η παραγωγή της ΒΡ το δ΄τρίμηνο του περασμένου έτους, με εξαίρεση τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, έπεσε κατά 1,9% στα 2,25 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως. Η καθαρή παραγωγή, με εξαίρεση τη Ρωσία, σημείωσε αύξηση 3,7%.