Κατάνα: Το Νέο Μη Επανδρωμένο Σκάφος του Ισραήλ Προστατεύει Πλατφόρμες και Ενεργειακές Εγκαταστάσεις (video)

Κατάνα: Το Νέο Μη Επανδρωμένο Σκάφος του Ισραήλ Προστατεύει Πλατφόρμες και Ενεργειακές Εγκαταστάσεις (video)
energia.gr
Τετ, 5 Φεβρουαρίου 2014 - 14:00
Η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Israel Aerospace Undustries (IAI) πρόκειται να παρουσιάσει το νέο μη επανδρωμένο πλοίο της, ονόματι «Κατάνα» στην διεθνή έκθεση που θα λάβει χώρα στο Νέο Δελχί αυτή την εβδομάδα. Το 100% ρομποτικό πλοίο έχει στόχο να προστατεύσει ναυτικές εγκαταστάσεις, όπως λιμάνια, υποθαλάσσιους αγωγούς, πλατφόρμες πετρελαίου και αερίου, ενώ οι Ισραηλινοί τονίζουν ότι είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Israel Aerospace Undustries ( IAI) πρόκειται να παρουσιάσει το νέο μη επανδρωμένο πλοίο της, ονόματι «Κατάνα» στην διεθνή έκθεση που θα λάβει χώρα στο Νέο Δελχί αυτή την εβδομάδα. Το 100% ρομποτικό πλοίο έχει στόχο να προστατεύσει ναυτικές εγκαταστάσεις, όπως λιμάνια, υποθαλάσσιους αγωγούς, πλατφόρμες πετρελαίου και αερίου, ενώ οι Ισραηλινοί τονίζουν ότι είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία δεκαετία, η ΙΑΙ έχει προχωρήσει σε πωλήσεις μη επανδρωμένων οχημάτων, ύψους 2 δις. δολαρίων, προς ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία.

Το «Κατάνα», πάντως, είναι πολύ πιθανό σε κάποια φάση να αναλάβει και την προστασία των εξέδρων γεώτρησης του ίδιου του Ισραήλ, καθώς η πολιτική ηγεσία της χώρας τονίζει σε κάθε περίσταση την σημασία της συγκεκριμένης τεχνολογίας για την άμυνα εντός της ΑΟΖ.

video: http://bcove.me/ily0193s