Προειδοποίηση του OPEC για τον Αντίκτυπο των Αναδυόμενων Αγορών στη Ζήτηση Πετρελαίου

Προειδοποίηση του OPEC για τον Αντίκτυπο των Αναδυόμενων Αγορών στη Ζήτηση Πετρελαίου
energia.gr
Πεμ, 13 Φεβρουαρίου 2014 - 08:24
«Καμπανάκι» χτυπά ο Οργανισμός των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), με τη μηνιαία του έκθεση, προειδοποιώντας πως η περαιτέρω υποτίμηση των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες

«Καμπανάκι» χτυπά ο Οργανισμός των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), με τη μηνιαία του έκθεση, προειδοποιώντας πως η περαιτέρω υποτίμηση των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, οι αναταραχές που παρατηρούνται τελευταίως στις αναδυόμενες αγορές έχει επηρεάζει, προς το παρόν, μόνο λίγο τις τιμές του αργού, αλλά η παράταση αυτών των συνθηκών και η περαιτέρω μεταβλητότητα θα μπορούσαν να πλήξουν τη ζήτηση στις εν λόγω περιοχές. Όπως σημειώνει, άλλωστε, οι αναδυόμενες αγορές αποτελούσαν και στο παρελθόν, τον κύριο παράγοντα για τη διαμόρφωση της ζήτησης.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ ανέβασε τον πήχη για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου που αναμένεται να αυξηθεί στα 1,1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, ενώ τον προηγούμενο μήνα, οι εκτιμήσεις μιλούσαν για 50,000 βαρέλια ημερησίως.