ΗΠΑ: Δοκιμαστική Απελευθέρωση Στρατηγικών Αποθεμάτων για Πρώτη Φορά Μετά το 1990

ΗΠΑ: Δοκιμαστική Απελευθέρωση Στρατηγικών Αποθεμάτων για Πρώτη Φορά Μετά το 1990
energia.gr
Τετ, 12 Μαρτίου 2014 - 19:23
Σε δοκιμαστική απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για πρώτη φορά από την εισβολή στο Κουβέιτ το 1990 θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η σχεδιασμένη απελευθέρωση ως και 5 εκατομμυρίων βαρελιών στοχεύει στην "αξιολόγηση των δυνατοτήτων του συστήματος σε περίπτωση αναταραχής"

Σε δοκιμαστική απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για πρώτη φορά από την εισβολή στο Κουβέιτ το 1990 θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η σχεδιασμένη απελευθέρωση ως και 5 εκατομμυρίων βαρελιών στοχεύει στην "αξιολόγηση των δυνατοτήτων του συστήματος σε περίπτωση αναταραχής".

Αναλυτής της Societe Generale ανέφερε στους FT πως η χρονική συγκυρία της ενέργειας των ΗΠΑ την κάνει να φαίνεται σαν προειδοποίηση προς τη Ρωσία.

Σημαιώνεται ότι το αργό πετρέλαιο που θα απελευθερωθεί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θειάφι, όπως αυτό που εξάγει η Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι η πιλοτική κίνηση μπορεί να έχει σαν στόχο να ελέγξει την ετοιμότητα του συστήματος με μια αναταραχή στις ρωσικές προμήθειες.