Gazprom Neft: Θετικοί οι Πελάτες μας στην Ασία στην Υιοθέτηση του Ευρώ Αντί του Δολλαρίου στις Πωλήσεις Πετρελαίου

Gazprom Neft: Θετικοί οι Πελάτες μας στην Ασία στην Υιοθέτηση του Ευρώ Αντί του Δολλαρίου στις Πωλήσεις Πετρελαίου
energia.gr
Πεμ, 10 Απριλίου 2014 - 16:15
H ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε θετικές απαντήσεις από πελάτες της στην Ασία σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται το ευρώ ως το νόμισμα για τις συναλλαγές τους, αντί για το δολλάριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «είχε συζητήσεις με τους εταίρους της στην Ανατολή για την πιθανότητα να γίνονται οι διακανονισμοί στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Εκείνοι, με τη σειρά τους, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για αυτό το ενδεχόμενο»

H ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε θετικές απαντήσεις από πελάτες της στην Ασία σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται το ευρώ ως το νόμισμα για τις συναλλαγές τους, αντί για το δολλάριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «είχε συζητήσεις με τους εταίρους της στην Ανατολή για την πιθανότητα να γίνονται οι διακανονισμοί στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Εκείνοι, με τη σειρά τους, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για αυτό το ενδεχόμενο».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της ρωσικής αυτής κρατικής επιχείρησης είχε πει πως η Gazprom Neft εξέταζε την ιδέα να απεμπολήσει το δολάριο, το οποίο παραδοσιακά είναι το νόμισμα επιλογής του τομέα της ενέργειας σε διεθνές επίπεδο, ως αντίδραση σε έναν ενδεχόμενο νέο γύρο δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.