Η βουλγαρική ρυθμιστική ενέργειας ανακοίνωσε ότι πρότεινε την αύξηση των οικιακών τιμολογίων κατά 9,79% από 1ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, για τους τελικούς καταναλωτές η Κρατική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων της χώρας, προτείνει αυξήσεις ως 152,32 λέβα (ή 64,10 ευρώ) από τα 114,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή αύξηση 9,83%, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο σάιτ της αρχής την περασμένη Παρασκευή

Η βουλγαρική ρυθμιστική ενέργειας ανακοίνωσε ότι πρότεινε την αύξηση των οικιακών τιμολογίων κατά 9,79% από 1ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, για τους τελικούς καταναλωτές η Κρατική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων της χώρας, προτείνει αυξήσεις ως 152,32 λέβα (ή 64,10 ευρώ) από τα 114,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή αύξηση 9,83%, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο σάιτ της αρχής την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το SeeNews, η προτεινόμενη αύξηση θα επηρεάσει τις τιμές ηλεκτρισμού για πελάτες και των τριών εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος που λειτουργούν στην Βουλγαρία, την CEZ Electro Bulgaria, την Energo Pro- Sales και την EVN Bulgaria.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο μοντέλο τιμών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Η πρόταση ετέθη σε δημόσια διαβούλευση.

Η Κρατική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων τόνισε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με στόχο την κάλυψη των ελλειμμάτων που προήλθαν από την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού NEC.

Στα τέλη Αυγούστου, η μεταβατική κυβέρνηση αντικατέστησε τον επικεφαλής της επιτροπής και δύο μέλη της, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ενεργειακού τομέα της Βουλγαρίας, ο οποίος θεωρείται ότι έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο.