Οι πιθανότητες της Ρωσίας να λάβει το πράσινο φως από την Κομισιόν για την κατασκευή του αγωγού South Stream είναι πάνω από 70%, εκτιμά ο διευθύνοντας της ουκρανικής Naftogaz, Αντρέι Κομπόλεφ. Μιλώντας στο Bloomberg, ο Κομπόλεφ τόνισε επίσης ότι η χώρα του θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 5 δις. κ.μ. εάν δεν συνεχιστούν στο μέλλον οι εισαγωγές από τη Ρωσία

Οι πιθανότητες της Ρωσίας να λάβει το πράσινο φως από την Κομισιόν για την κατασκευή του αγωγού South Stream είναι πάνω από 70%, εκτιμά ο διευθύνοντας της ουκρανικής Naftogaz, Αντρέι Κομπόλεφ.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Κομπόλεφ τόνισε επίσης ότι η χώρα του θα πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 5 δις. κ.μ. εάν δεν συνεχιστούν στο μέλλον οι εισαγωγές από τη Ρωσία.

Στα πλαίσια αυτά, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει αργότερα από την καθιερωμένη ημερομηνία της 15ης Οκτωβρίου η επίσημη χειμερινή περίοδος στην Ουκρανία, ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες αερίου στις αποθήκες.

Αυτή τη στιγμή, έχουν αποθηκευτεί περίπου 16,5 δις. κ.μ. αερίου και συνεχίζεται η άντλησή του προκειμένου να μην σημειωθούν ιδιαίτερες ελλείψεις κατά τον χειμώνα. «Θα ένιωθα άνετα αν είχαμε 20 δις. κ.μ. τον Οκτώβριο», δήλωσε σχετικά ο Κομπόλεφ, αν και χαρακτηρίζει τον αριθμό αυτό ως μη ρεαλιστικό.

Τέλος, η Naftogaz αναμένει να λάβει 6 δις. κ.μ. αερίου από τις χώρες στα δυτικά της μέσω της αντίστροφης ροής από σήμερα μέχρι το τέλος της φετινής χειμερινής περιόδου.