Σε ισχύ φαίνεται ότι θα κρατήσουν, προς το παρόν, οι «28» τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία όταν κληθούν να επανεξετάσουν την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα, περιμένοντας την έκβαση της εύθραυστης συμφωνίας και των προσπαθειών για συνομιλίες

Σε ισχύ φαίνεται ότι θα κρατήσουν, προς το παρόν, οι «28» τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την κρίση στην ανατολική Ουκρανία όταν κληθούν να επανεξετάσουν την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα, περιμένοντας την έκβαση της εύθραυστης συμφωνίας και των προσπαθειών για συνομιλίες.

Κατά την επιβολή των πιο πρόσφατων κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, είχε επίσης αποφασιστεί ότι τα μέτρα θα αναθεωρούνταν αναλόγως της κατάστασης στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Βάσει των όσων διαρρέουν από διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, οι «28» δεν φαίνονται έτοιμοι να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα ακόμη σε σημαντικά βήματα πίσω και πιθανότατα θα κρατήσουν στάση αναμονής για τις διεργασίες με το σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνία.

Διαφορετικές πηγές που επικαλείται το Reuters στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ομοφωνία για σημαντική χαλάρωση των μέτρων. Το κείμενο των «28» αναμένεται να περιορίζεται σε αναφορά σε θετικούς τόνους για τις διαβουλεύσεις και προτροπή να συνεχιστούν.