Στο 60% περίπου έχει φτάσει η πληρότητα στις αποθήκες φυσικού αερίου της Ουγγαρίας, ενώ αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος του 100% χάρη στη συμφωνία με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom Neft. Αυτό ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας

Στο 60% περίπου έχει φτάσει η πληρότητα στις αποθήκες φυσικού αερίου της Ουγγαρίας, ενώ αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος του 100% χάρη στη συμφωνία με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom Neft. Αυτό ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Η Ουγγαρία πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο δυνατό σενάριο λόγω της διαμάχης στη γειτονική Ουκρανία, τόσο από αμυντική πλευρά όσο και από την πλευρά της ενεργειακής ασφάλειας, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο MR1 Kossuth.

«Χάρη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είμαστε ασφαλείς σε ό,τι αφορά τα αμυντικά μας. Συζητήσαμε την κατάσταση του αερίου με στελέχη της Gazprom στις αρχές της εβδομάδας και είναι έτοιμοι να μας παράσχουν μεγάλες ποσότητες αερίου που χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε τις αποθήκες μας», τόνισε ο Ορμπάν.

Ο Βίκτωρ Ορμπάν, ο οποίος στις αρχές του έτους υπέγραψε μια συμφωνία για έναν ρωσικό πυρηνικό αντιδραστήρα μαζί με ρωσική χρηματοδότηση, συναντήθηκε την Δευτέρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ.

Το 45% των νοικοκυριών της Ουγγαρίας καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του με φυσικό αέριο.

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου της Ουκρανίας βρίσκονταν στο 56% της πληρότητας στις αρχές του μήνα, στα 3,3 bcm, και συνεχίζεται να αντλείται αέριο προς αποθήκευση, σύμφωνα με τα στοιχεία των ουγγρικών αρχών ενέργειας.