Η Βουλγαρική Ένωση Φωτοβολταϊκών Ζητά να Γίνει Εκτίμηση του Ενεργειακού Τομέα της Χώρας Από Ευρωπαίους Εμπειρογνώμονες

Η Βουλγαρική Ένωση Φωτοβολταϊκών Ζητά να Γίνει Εκτίμηση του Ενεργειακού Τομέα της Χώρας Από Ευρωπαίους Εμπειρογνώμονες
energia.gr
Παρ, 3 Οκτωβρίου 2014 - 09:26
Η Βουλγαρική Ένωση Φωτοβολταϊκών (BPVA ) πρότεινε στην κυβέρνηση της χώρας να καλέσει εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να γίνει μια νέα εκτίμηση του ενεργειακού τομέα. Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η BVPA επανέλαβε ότι οι ΑΠΕ δεν θα πρέπει να κατηγορούνται τα ελλείμματα στον τομέα της ενέργειας, ύψους αρκετών δις ευρώ

Η Βουλγαρική Ένωση Φωτοβολταϊκών (BPVA ) πρότεινε στην κυβέρνηση της χώρας να καλέσει εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να γίνει μια νέα εκτίμηση του ενεργειακού τομέα.

 

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η BVPA επανέλαβε ότι οι ΑΠΕ δεν θα πρέπει να κατηγορούνται τα ελλείμματα στον τομέα της ενέργειας, ύψους αρκετών δις ευρώ. Η ανακοίνωση ήρθε σε απάντηση στις ανησυχίες, που εκφράζουν συχνά οι καταναλωτές στη Βουλγαρία, ότι οι υψηλοί ίλογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος είναι απόρροια της ακριβής ενέργειας που παράγεται από τις λεγόμενες «πράσινες» πηγές.

 

Η Ένωση Φωτοβολταϊκών, αντιθέτως, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι τα φωτοβολταϊκά συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων .