Ευρωκοινοβούλιο: Η Διάσκεψη των Προέδρων θα Κρίνει αν ο Κανιέτε θα Γίνει Επίτροπος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Ευρωκοινοβούλιο: Η Διάσκεψη των Προέδρων θα Κρίνει αν ο Κανιέτε θα Γίνει Επίτροπος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
energia.gr
Τετ, 8 Οκτωβρίου 2014 - 08:42
Στη Διάσκεψη των Προέδρων, που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους προέδρους των πολιτικών ομάδων, αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να κριθεί η τύχη του Ισπανού υποψήφιου Επιτρόπου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε. Ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας είναι ένας από τους έξι υποψήφιους επιτρόπους που δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν την άμεση έγκρισή τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στη Διάσκεψη των Προέδρων, που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους προέδρους των πολιτικών ομάδων, αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να κριθεί η τύχη του Ισπανού υποψήφιου Επιτρόπου για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε. Ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας είναι ένας από τους έξι υποψήφιους επιτρόπους που δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν την άμεση έγκρισή τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Κανιέτε, αν και κρίθηκε μεν επαρκής σε ότι αφορά τις γνώσεις για το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας, που του έχει ανατεθεί, ωστόσο οι Ευρωβουλευτές του προσάπτουν ότι ήταν μέτοχος σε πετρελαϊκές εταιρίες, αλλά και σεξιστικές δηλώσεις που είχε κάνει ση διάρκεια των Ευρωεκλογών. Ο Κανιέτε, που υποστηρίζεται από το ΕΛΚ, έχει προσωπικά και οικογενειακά οικονομικά συμφέροντα που τον συνδέουν με τη βιομηχανία πετρελαίου. Ωστόσο, ο έλεγχος που διενεργείται στην οικονομική του κατάσταση ενδέχεται να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τον ύφαλο, σημειώνει ο ευρωπαϊκός Τύπος. Οι ενστάσεις προέρχονται κυρίως από τους Πράσινους και την αριστερά.