Η καναδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Petromanas Energy ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε οριστική συμφωνία με τρίτο μέρος για να εξασφαλίσει βαρύ γεωτρύπανο ισχύος 3.000 ίππων για χρήση στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα γεωτρήσεων την περίοδο 2015-16 στην Αλβανία

Η καναδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Petromanas Energy ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε οριστική συμφωνία με τρίτο μέρος για να εξασφαλίσει βαρύ γεωτρύπανο ισχύος 3.000 ίππων για χρήση στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα γεωτρήσεων την περίοδο 2015-16 στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, αρχικής ισχύος δύο ετών με δυνατότητα παράτασης, το γεωτρύπανο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αλβανία στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.

Η Petromanas σκοπεύει να αποδεσμεύσει το γεωτρύπανο που χρησιμοποιεί σήμερα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών γεώτρησης στο πηγάδι Molisht-1 στα μπλοκ 2-3.

«Το νέο γεωτρύπανο που έχουμε εξασφαλίσει έχει σχεδιαστεί για να ασχοληθεί με δυσκολίες που παρατηρήθηκαν σε βαθιά και γεωλογικά πολύπλοκα πηγάδια στα οποία κάνουμε γεωτρήσεις στην Αλβανία», δήλωσε ο Glenn McNamara, διευθύνων σύμβουλος της Petromanas.

«Η κοινοπραξία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο γεωτρύπανο για τη διάνοιξη του τρίτου και του τέταρτου πηγαδιού στα μπλοκ 2-3, τα οποίο θα είναι πηγάδια εκτίμησης για την ανακάλυψη στο Shpirag-2», συμπλήρωσε.

Η Petromanas Energy Inc. είναι μια διεθνής εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη πεδίων που διαθέτει στην Αλβανία. Η Petromanas, μέσω της 100% θυγατρικής της, έχει δύο συμβάσεις επιμερισμού της παραγωγής με την αλβανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων, η Petromanas έχει 100% των δικαιωμάτων έρευνας στο μπλοκ D και E και το ενδιαφέρον που εργάζονται 25% στο μπλοκ 2-3, που περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την ζώνη επωθήσεως (thrust belt) στο Μπεράτι της Κεντρικής Αλβανίας. Η Petromanas κατέχει επίσης ερευνητικά πεδία στη Γαλλία και την Αυστραλία.