Γιάννης Μανιάτης: Άμεσα οι Διαγωνισμοί για Έρευνες Πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Γιάννης Μανιάτης: Άμεσα οι Διαγωνισμοί για Έρευνες Πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη
energia.gr
Πεμ, 9 Οκτωβρίου 2014 - 17:05
Εντός του Οκτωβρίου θα προκηρυχθούν στην εφημερίδα της Ε.Ε. οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί για τις έρευνες πετρελαίου και αερίου στα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» του Ιονίου και νότια της Κρήτης, καθώς και στα τρία χερσαία μπλοκ στη Δυτική Ελλάδα, δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης

Εντός του Οκτωβρίου θα προκηρυχθούν στην εφημερίδα της Ε.Ε. οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί για τις έρευνες πετρελαίου και αερίου στα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» του Ιονίου και νότια της Κρήτης, καθώς και στα τρία χερσαία μπλοκ στη Δυτική Ελλάδα, δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ξένων πρέσβεων για τον διεθνή γύρο παραχωρήσεων υδρογονανθράκων. «Οι ενδείξεις είναι πράγματι ισχυρές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση των δύο διαγωνισμών τον Οκτώβριο θα εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από μεγάλες και μεσαίες εταιρείες του πετρελαϊκού κλάδου», είπε ο υπουργός.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο, είχε σκοπό να ζητήσει τη συνδρομή των ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, προκειμένου να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις και τις ενεργειακές εταιρείες των χωρών τους.

(σπό την Εφημερίδα: "Ημερησία", 9/10/2014)