Νέα Τριμερή Συνάντηση για το Ρωσικό Αέριο στην Ουκρανία στις 21 Οκτωβρίου Προτείνει η Κομισιόν

Νέα Τριμερή Συνάντηση για το Ρωσικό Αέριο στην Ουκρανία στις 21 Οκτωβρίου Προτείνει η Κομισιόν
energia.gr
Παρ, 10 Οκτωβρίου 2014 - 07:33
Η Κομισιόν προτείνει τη διεξαγωγή συνομιλιών για το θέμα του φυσικού αερίου ανάμεσα στην ΕΕ, τη Ρωσία και την Ουκρανία στις 21 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την Πέμπτη

Η Κομισιόν προτείνει τη διεξαγωγή συνομιλιών για το θέμα του φυσικού αερίου ανάμεσα στην ΕΕ, τη Ρωσία και την Ουκρανία στις 21 Οκτωβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS την Πέμπτη.

Ο Επίτροπος Ενέργειας Γκύντερ Έττινγκερ πρότεινε την Πέμπτη στη ρωσική και την ουκρανική πλευρά να διεξαχθεί η επόμενη τριμερής συνάντηση στις 21 Οκτωβρίου στο Βερολίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
 
Η ημερομηνία και ο τόπος θα πρέπει να συμφωνηθεί και από τα τρία μέρη, πρόσθεσε.

Εξάλλου, χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξη» για το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας στη διαμάχη για το φυσικό αέριο μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, ενώ έκρινε ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ακόμα «εύθραυστη».

«Ελπίζω ότι ο Επίτροπος (Γκίντερ) Έτινγκερ θα καταφέρει να επιτευχθεί μια λύση που θα εξασφαλίζει σε εμάς και στην Ουκρανία την ασφάλεια, ειδικά αυτούς τους επόμενους μήνες, πρόσθεσε.

Ωτσόσο, από τη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ουκρανικής Naftogaz, Αντρίι Κομπόλεφ, είπε στο Ρόιτερς ότι είναι επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης από τη στιγμή που οι θέσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας απέχουν πολύ από την πρόταση της ΕΕ για μια προσωρινή συμφωνία.