Κόμμα Φιλελευθέρων και Δημοκρατών: Απαράδεκτη η Στάση ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Πρασίνων Απέναντι στη Σλοβενία

Κόμμα Φιλελευθέρων και Δημοκρατών: Απαράδεκτη η Στάση ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Πρασίνων Απέναντι στη Σλοβενία
energia.gr
Παρ, 10 Οκτωβρίου 2014 - 09:20
Την έντονη ενόχλησή του για την πρωτοφανή παρέμβαση στο εσωτερικό της Σλοβενίας αναφορικά με την επιλογή του επιτρόπου του στην Κομισιόν, εξέφρασε το Κόμμα Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρωβουλής

Την έντονη ενόχλησή του για την πρωτοφανή παρέμβαση στο εσωτερικό της Σλοβενίας αναφορικά με την επιλογή του επιτρόπου του στην Κομισιόν, εξέφρασε το Κόμμα Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρωβουλής.

Όπως αναφέρει το EurActiv. gr, σε χθεσινή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων που καλούν τη σλοβένικη κυβέρνηση να αντικαταστήσει την προτεινόμενη Επίτροπο, Alenka Bratušek, η οποία απορρίφθηκε από την Ευρωβουλή.

«Το ΕΛΚ θα στηρίξει μόνο μια υποψήφια γυναίκα με εμπειρία», τόνισε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των κεντροδεξιών στην Ευρωβουλή.

«Ο κατάλογος της σλοβενικής κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι περιελάμβανε, για παράδειγμα, την Tanja Fajon . Αυτή θα ταιριάζει με το αίτημα μας απόλυτα», συνέχισε.

«[Η επιλογή Επιτρόπου] είναι απόφαση της δημοκρατικά εκλεγμένης σλοβένικης κυβέρνησης, αυτό που κάνουν είναι ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Σλοβενίας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Σλοβένος Φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Ivo Vajgl.

«Η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι απολύτως σαφής ότι τα μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να προτείνονται από τα κράτη μέλη μεμονωμένα και το Κοινοβούλιο ελέγχει την καταλληλότητά τους, προσθέτει η ανακοίνωση.