Τα 10,61 εκατ. βαρέλια την ημέρα έφτασε η πετρελαϊκή παραγωγή της Ρωσίας, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στα 1,52 bcm ημερησίως τον μήνα Σεπτέμβριο, μεταδίδει το Reuters. Παρά τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αυτές δεν έχουν επηρεάσει τα πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας όπου συμμετέχουν ξένες εταιρείες και στα οποία αποδίδεται, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η αύξηση στην παραγωγή

Τα 10,61 εκατ. βαρέλια την ημέρα έφτασε η πετρελαϊκή παραγωγή της Ρωσίας, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στα 1,52 bcm ημερησίως τον μήνα Σεπτέμβριο, μεταδίδει το Reuters.

Παρά τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αυτές δεν έχουν επηρεάσει τα πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας όπου συμμετέχουν ξένες εταιρείες και στα οποία αποδίδεται, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η αύξηση στην παραγωγή. Οι κυρώσεις αφορούν το «πάγωμα» πρόσβασης εκ μέρους ρωσικών εταιρειών σε ξένη τεχνολογία, καθώς και την απαγόρευση σε δυτικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε εξορύξεις σε μεγάλα βάθη στην Αρκτική, καθώς και σε έρευνες πετρελαίου και αερίου σχιστών.

Τα τελευταία αυτά επίπεδα παραγωγής πετρελαίου βρίσκονται ελαφρώς κάτω από το μετα-σοβιετικό ρεκόρ παραγωγής των 10,63 βαρελιών την ημέρα, τον Δεκέμβριο του 2013.

Επί του παρόντος, οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας, ανέφερε το Bloomberg, αλλά θα μπορούσαν.

«Ο αντίκτυπος στην παραγωγή πιθανόν να μη γίνει αισθητός μέχρι το επόμενο έτος», δήλωσε στο Bloomberg ο Ildar Davletshin, αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Renaissance Capital στη Μόσχα,.

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί εάν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσουν πρόσθετες κυρώσεις.