Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ σχετικά εισαγωγές φύλλου αλουμινίου από τη Ρωσία στην ΕΕ ανταποκρινόμενη σε καταγγελία από τους παραγωγούς της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ σχετικά εισαγωγές φύλλου αλουμινίου από τη Ρωσία στην ΕΕ ανταποκρινόμενη σε καταγγελία από τους παραγωγούς της ΕΕ.

Το προϊόν που αποτελεί αντικείμενο της έρευνας είναι το φύλλο αλουμινίου με πάχος όχι μικρότερο από 0,008 χιλιοστά και όχι περισσότερο από 0,018 χιλιοστά, χωρίς υπόθεμα, που έχει υποστεί απλή έλαση, σε ρολά με πλάτος που δεν υπερβαίνει τα 650 mm και βάρους άνω των 10 κιλών.

Στην καταγγελία προέβησαν στις 25 Αυγούστου οι εταιρείες AFM Aluminiumfolie Merseburg, Alcomet, Eurofoil Luxembourg, Hydro Aluminium Rolled Products και Impold που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 25% του συνόλου της παραγωγής φύλλων αλουμινίου της ΕΕ, αναφέρει η Κομισιόν.

«Οι καταγγέλλοντες προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι εισαγωγές του υπό εξέταση προϊόντος από την οικεία χώρα αυξήθηκαν συνολικά τόσο σε απόλυτες τιμές όσο και σε όρους μεριδίου της αγοράς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα εκ πρώτης όψεως αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισαν οι καταγγέλλοντες «δείχνουν ότι ο όγκος και οι τιμές του εισαγόμενου υπό εξέταση προϊόντος είχαν, μεταξύ άλλων συνεπειών, αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο των τιμών και στο μερίδιο αγοράς του κλάδου παραγωγής της ΕΕ, με αποτέλεσμα σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στη συνολική απόδοση και στην οικονομική κατάσταση του κλάδου παραγωγής της Ένωσης», ανέφερε η Κομισιόν.

Η έρευνα έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης, την περασμένη Τετάρτη, στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.