Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI), δημοσίευσε την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στον διεθνή διαγωνισμό Επανακύκλωσης Χαλκού, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς οπαδούς του χαλκού
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI), δημοσίευσε την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στον διεθνή διαγωνισμό Επανακύκλωσης Χαλκού, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς οπαδούς του χαλκού.

Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να δημιουργήσει ένα επανακυκλωμένο οικιακό αντικείμενο, δίνοντας νέα πνοή σε ένα παλιό αντικείμενο του νοικοκυριού από χαλκό ή κράμα αυτού. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2014, και όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στη σελίδα του Copper Mania του Pinterest με την ετικέτα #upcopper.
Ο χαλκός είναι ανθεκτικός, 100% ανακυκλώσιμος, ένα ευγενές μέταλλο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έννοια του διαθέσιμου τρόπου ζωής. Ο διαγωνισμός επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του σοβαρού θέματος των αποβλήτων και να υπερασπιστεί την εφαρμογή πιο υπεύθυνων πρακτικών από τους καταναλωτές.

Κάλεσμα προς όλους τους λάτρεις του upcycling χαλκού

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI) δημιούργησε τον πρώτο διαγωνισμό χαλκού Επανακυκλωσιμότητας με το σλόγκαν «Δώστε νέα πνοή στον χαλκό σας», δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του χαλκού και των κραμάτων του, όπως ο ορείχαλκος που αποτελεί την τελευταία τάση στις εσωτερικές διακοσμήσεις, να εκμεταλλευτούν αυτά τα υλικά με μερικά βασικά εργαλεία και λίγη φαντασία. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο ευρύ κοινό και ο καθένας μπορεί να υποβάλει το έργο του!
Αντικείμενα ξεχασμένα στο πίσω μέρος της σοφίτας ή ανακαλυφθέντα σε μια υπαίθρια αγορά, κατσαρόλες, πολυέλαιοι, χερούλια θυρών, μπορούν να μετενσαρκωθούν ως μοναδικά σχεδιαστικά κομμάτια. Ο χαλκός είναι εύπλαστος, ευέλικτος, αντιβακτηριακός και πολύ καλός αγωγός της θερμότητας και της ηλεκτρικής ενέργειας - τι περισσότερη έμπνευση χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την επανακύκλωση στα παλαιά χάλκινα αντικείμενα σας;

Επισκεφθείτε τη σελίδα Copper Mania στο Pinterest ή αναζητήστε το hushtag #upcopper

Για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν μια φωτογραφία της δημιουργίας τους, μαζί με μια σύντομη περιγραφή της, στο [email protected] μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Talalilala και όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο Pinterest, μέσω του λογαριασμού Copper Mania. Οι συμμετοχές θα αναρτηθούν σε έναν πίνακα που δημιουργήθηκε ειδικά για το διαγωνισμό και θα διαθέτουν την ετικέτα #upcopper.

Πηγή: Ημερησία On Line