Ξανάρχισε την Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, τη δραστηριότητά του το διυλιστήριο Petrotel- Lukoil, που διέκοψε τις εργασίες του μετά την έρευνα που διενήργησαν στις εγκαταστάσεις του, στις 2 Οκτωβρίου, οι εισαγγελικές αρχές της Ρουμανίας στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Μετά την έρευνα, οι αρχές της χώρας διέταξαν να ανασταλεί η λειτουργία της μονάδας και κατέσχεσαν το αργό και τα προϊόντα του διυλιστηρίου

Ξανάρχισε την Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, τη δραστηριότητά του το διυλιστήριο Petrotel- Lukoil, που διέκοψε τις εργασίες του μετά την έρευνα που διενήργησαν στις εγκαταστάσεις του, στις 2 Οκτωβρίου, οι εισαγγελικές αρχές της Ρουμανίας στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Μετά την έρευνα, οι αρχές της χώρας διέταξαν να ανασταλεί η λειτουργία της μονάδας και κατέσχεσαν το αργό και τα προϊόντα του διυλιστηρίου.

Το διυλιστήριο Petrotel- Lukoil, στο Πλοέστι, 55 χιλιόμετρα έξω από το Βουκουρέστι, έχει δυναμικότητα περίπου 3,0 εκατομμύρια τόνους.

Οι μονάδες επεξεργασίας ξανάρχισαν τη λειτουργία τους στις 13 Οκτωβρίου, ενώ και οι πωλήσεις τελικών προϊόντων πετρελαίου έχουν ξαναρχίσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική Lukoil, ιδιοκτήτρια του διυλιστηρίου.