Τη Σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης για την Αναδιοργάνωση του Πηρηνικού Τομέα της Ρουμανίας Προκηρύσσει η Nuclearelectrica

Τη Σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης για την Αναδιοργάνωση του Πηρηνικού Τομέα της Ρουμανίας Προκηρύσσει η Nuclearelectrica
energia.gr
Τρι, 14 Οκτωβρίου 2014 - 12:50
Τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναδιοργάνωση της αξιοποίησης του ουρανίου και την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου εξέδωσε η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρουμανίας, Nuclearelectrica. Η μελέτη, κόστους, 300.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της εταιρείας και η σύνταξή της θα διαρκέσει 6 μήνες.

Τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναδιοργάνωση της αξιοποίησης του ουρανίου και την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου εξέδωσε η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρουμανίας, Nuclearelectrica. Η μελέτη , κόστους , 300.000 ευρώ , θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της εταιρείας και η σύνταξή της θα διαρκέσει 6 μήνες .

«Η μελέτη θα πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτική εκτίμηση όλων των πιθανών επιλογών για την αναδιοργάνωση του τομέα, την χαρτογράφηση των πλεονεκτημάτων και των κινδύνων που συνεπάγεται κάθε επιλογή, την εξεύρεση χρηματοδοτικών πηγών για τις προτεινόμενες επενδύσεις σε κάθε μία από τις προτεινόμενες επιλογές, και στο πλαίσιο αυτών των στοιχείων, τις επιλογές που θεωρούν οι συντάκτες της μελέτης ότι είναι η καλύτερη για τη λειτουργία του τομέα της εξόρυξης ουρανίου και την παραγωγή πυρηνικών καυσίμων, σε όρους οικονομικής-χρηματοοικονομικής ανταγωνιστικότητας», αναφέρει η Nuclearelectrica στην ανακοίνωση του διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.

Στην κρατική Nuclearelectrica ανήκει ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Ρουμανίας, στην Τσερναβόδα, που παράγει 5,613 GWh ετησίως ή το 19,4% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας (2012).