Μείωση κατά 9% προβλέπει για την φετινή κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη η Eurogas. Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρατηρήθηκε ήδη πτώση 18% στην κατανάλωση σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Συνολικά η κατανάλωση αερίου στην Ευρώπη έφτασε τα 541 bcm το 2013, καθιστώντας την ευρωπαϊκή αγορά μεγαλύτερη παγκοσμίως

Μείωση κατά 9% προβλέπει για την φετινή κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη η Eurogas. Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρατηρήθηκε ήδη πτώση 18% στην κατανάλωση σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Συνολικά η κατανάλωση αερίου στην Ευρώπη έφτασε τα 541 bcm το 2013, καθιστώντας την ευρωπαϊκή αγορά μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Βασική αιτία της μείωσης της κατανάλωσης είναι κατά τη Eurogas, οι καλές καιρικές συνθήκες που περιόρισαν την ανάγκη για θέρμανση, ενώ άλλοι παράγοντες που συνέτειναν ήταν η ασθενής οικονομική ανάπτυξη, το χαμηλό κόστος του άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή, αλλά και η δυναμική διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα. Ωστόσο, η ένωση προβλέπει αύξηση της ζήτησης στην ηλεκτροπαραγωγή στο μέλλον, λόγω των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων του φυσικού αερίου έναντι του άνθρακα.