Μετά την απόρριψη από την Ευρωβουλή της πρώην πρωθυπουργού Αλένκα Μπρατούσεκ, η οποία κρίθηκε ανεπαρκής για τη νέα θέση της αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ενεργειακή Ένωση, η Σλοβενία προτείνει άλλη μία γυναίκα, η υποψηφιότητα της οποία κρίνεται από αρκετούς τουλάχιστον περίεργη. Μερικές από τις ενασχολήσεις της είναι ο … σαμανισμός και η πυροβασία

Μετά την απόρριψη από την Ευρωβουλή της πρώην πρωθυπουργού Αλένκα Μπρατούσεκ, η οποία κρίθηκε ανεπαρκής για τη νέα θέση της αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ενεργειακή Ένωση, η Σλοβενία προτείνει άλλη μία γυναίκα, η υποψηφιότητα της οποία κρίνεται από αρκετούς τουλάχιστον περίεργη. Μερικές από τις ενασχολήσεις της είναι ο … σαμανισμός και η πυροβασία.

Πρόκειται για την 50χρονη επιχειρηματία Βιολέτα Μπουλτς, η οποία έχει εισέλθει στην πολιτική μόλις πριν ένα μήνα, ως υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου αρμόδια για την Ανάπτυξη, τα Στρατηγικά Προγράμματα και τη Συνοχή στην κυβέρνηση του Μίρο Τσέραρ.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, που στο ζήτημα αυτό είχαν συμμαχήσει με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είχαν ζητήσει από τη Λιουμπλιάνα να ορίσει την ευρωβουλευτή Τάνια Φαγιόν, που ανήκει στους Σοσιαλιστές, ως υποψήφια για την Επιτροπή, μια πρόταση την οποία απέρριψε κατηγορηματικά ο Τσέραρ, που επιθυμούσε να επιλέξει κάποιον υποψήφιο από το κόμμα του.

Έτσι, προτάθηκε η Βιολέτα Μπουλτς, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας με μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, η οποία ξεκίνησε από τον επιχειρηματική στίβο και είναι υποψήφια για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα από την ενασχόλησή της με την πολιτική. Ωστόσο, όπως λέει το “ New Europe”, το Golden Gate University, από το οποίο η Μπουλτς πήρε το μεταπτυχιακό της, λειτουργεί κυρίως με online μαθήματα και μεγάλο μέρος της λειτουργίας του στεγαζόταν σε … αποθήκη.

Το 2008 απέκτησε επίσης πτυχίο από την Ακαδημία Σαμάνων της Σκωτίας, που, σύμφωνα με το “ New Europe” πιστοποιεί ότι η επίδοξη Σλοβένα Επίτροπος έχει εκτελέσει πυροβασία στο Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών και Πνευματισμού του Lendrick Lodge στο Stirlingshire. Όπως αναφέρει ο Andy Carling, στο βιογραφικό της μαθαίνουμε ότι “η μελλοντική μας Επίτροπος έχει περάσει επιτυχώς το “ Sundoor Firewalking Certification Teacher Training Course”, δλδ. τα μαθήματα «Πιστοποίησης Πυροβασίας της Θύρας του Ηλίου».

Η Βιολέτα Μπουλτς έγινε μέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός, του Κόμματος του Μίρο Τσέραρ, μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, είναι επιχειρηματίας με καινοτόμες ιδέες στον τομέα των επικοινωνιών, και τα τελευταία χρόνια ήταν συχνά στη λίστα με τα ονόματα των γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Σλοβενία.

Εισήλθε στην πολιτική, αποδεχόμενη την πρόκληση του Μίρο Τσέραρ, ο οποίος την όρισε και αναπληρώτρια πρωθυπουργό.

Έχει αναλάβει σε διευθυντικές θέσεις στην Telekom Slovenija και ήταν συνιδρύτρια της Telemach, και έχει εμπειρία στην ευρωπαϊκή διοίκηση, την οποία απέκτησε μέσω μακροχρόνιας συνεργασίας με την ΕΕ, καθώς συμμετείχε σε ομάδες εμπειρογνωμόνων.

Το 2000 ίδρυσε τη Vibacom, εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων που ειδικεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αναπτυξιακή στρατηγική επιχειρήσεων και οργανισμών τοπικών. Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Umanotera, κορυφαίου πράσινου ομίλου στη Σλοβενία.

Ήταν μέλος της ομάδας μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας και έχει μαύρες ζώνες στο τάε κβο ντο και στο χαπκίντο.