Σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης

Σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αν και αναμενόταν τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,04 ευρώ ανά λίτρο τελικά εκκίνησε στην τιμή του 0,990 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει πως 600.000 χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού επιδόματος θέρμανσης θα προμηθευτούν το καύσιμο σε τιμή που θα διαμορφωθεί από 0,64 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης η τροφοδοσία της αγοράς εκτιμάται ότι θα είναι ομαλή και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά.

Χθες εξάλλου ανακοινώθηκε πως τα πρατήρια που αποστέλλουν στοιχεία εισροών- εκροών στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι 1.900 επί συνόλου 2.378. Ήτοι το ποσοστό συμμορφώσεως σε ότι αφορά στην αποστολή στοιχείων ανέρχεται στο 80%.