Με νομικές προκλήσεις κατά των κυρώσεων που επιβάλλονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ε.Ε. για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, απαντούν η κρατική ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και η Arkady Rotenberg, γνωστή και για την στενή σχέση των υπευθύνων της με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν

Με νομικές προκλήσεις κατά των κυρώσεων που επιβάλλονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ε.Ε. για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, απαντούν η κρατική ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και η Arkady Rotenberg, γνωστή και για την στενή σχέση των υπευθύνων της με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times η Rosneft κατέθεσε μήνυση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 9 Οκτωβρίου κατά των περιορισμών που επεβλήθησαν στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας της Ρωσίας από την Ε.Ε..

Η προσφυγή κατά των κυρώσεων , που κατατέθηκε από την Rosneft επηρεάζει επίσης κρατικές εταιρείες, όπως η Sberbank , VTB Bank , VEB , Gazprombank , Rosselkhozbank , Gazprom Neft και Transneft.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μάλιστα η Rosneft προκήρυξε διαγωνισμό προς αναζήτηση πιστοποιημένων δικηγόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα αναλάβουν τον αγώνα της κατά της Ουκρανίας και ότι σχετίζεται με τις Δυτικές κυρώσεις.