Δύο είναι οι πιθανοί υποψήφιοι διάδοχοι του διευθύνοντος συμβούλου της Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί, που βρήκε χθες το βράδυ τραγικό θάνατο κατά την απογείωση του ιδιωτικού του αεροπλάνου στην Μόσχα

Δύο είναι οι πιθανοί υποψήφιοι διάδοχοι του διευθύνοντος συμβούλου της Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί, που βρήκε χθες το βράδυ τραγικό θάνατο κατά την απογείωση του ιδιωτικού του αεροπλάνου στην Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Φιλίπ Μπουασώ, πρόεδρο μάρκετινγκ και υπηρεσιών του ομίλου Total και τον Πατρίκ Πουγιάν, πρόεδρο διΰλισης και χημικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναλυτή Εμανουέλ Σινύ σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, το ζήτημα της διαδοχής είχε τεθεί και παλιότερα στον Μαρζερί, αλλά ο ίδιος δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

Αναφορικά με το ατύχημα, ο Σινύ τόνισε ότι η πολιτική της εταιρείας εδώ και 20 χρόνια είναι ότι η διοίκηση δεν πετά μόνο με ένα αεροπλάνο και χρησιμοποιεί διαφορετικές πτήσεις εφόσον χρειαστεί. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται λόγω της απώλειας ολόκληρης της διοίκησης της εταιρείας τροφίμων Beghin-Say το 1997 σε αεροπορικό δυστύχημα, η οποία άφησε τον όμιλο ακέφαλο και σχεδόν τον οδήγησε στην χρεοκοπία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις ώρες μετά το ατύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, η Total συγκάλεσε έκτακτη επιτροπή διαχείρισης κρίσεων στο Παρίσι. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε έρευνα για το ατύχημα, αν και όπως δείχνουν οι πληροφορίες, οφείλεται σε μεθυσμένο οδηγό εκχιονιστικού οχήματος που μπήκε μπροστά στο αεροσκάφος.