Ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, το trading αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ρωσίας, μέσω του International Mercantile Exchange (SPIMEX) στην Αγία Πετρούπολη. Πρόεδρος του SPIMEX ορίστηκε ο Ιγκόρ Σετσίν, επικεφαλής της Rosneft, ο οποίος σχολίασε την εξέλιξη ως«ένα μεγάλο βήμα για την αγορά, τους καταναλωτές και τους ανεξάρτητους παραγωγούς (αερίου)»

Ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, το trading αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ρωσίας, μέσω του International Mercantile Exchange (SPIMEX) στην Αγία Πετρούπολη. Πρόεδρος του SPIMEX ορίστηκε ο Ιγκόρ Σετσίν, επικεφαλής της Rosneft, ο οποίος σχολίασε την εξέλιξη ως«ένα μεγάλο βήμα για την αγορά, τους καταναλωτές και τους ανεξάρτητους παραγωγούς (αερίου)».

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η Rosneft σκοπεύει άμεσα να μπει στο εν λόγω Χρηματιστήριο.

Εκτός από τη Rosneft, στο SPIMEX ανακοινώθηκε ότι θα εγγραφούν και οι Gazprom και Novatek.

«Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας να ξεκινήσει την οργανωμένη εμπορία φυσικού αερίου θα διευκολύνει την ύπαρξη ανταγωνισμού. Το ενδιαφέρον, όπως αποδεικνύεται από τους συμμετέχοντες στη πρώτη συνεδρίαση, αποδεικνύει τη ζήτηση για αυτό το βήμα και το υψηλό βαθμό ετοιμότητας του κλάδου», σχολίασε κατά την εκδήλωση των εγκαινίων ο υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.