Υγειονομικός συναγερμός στα κατεχόμενα, στην Κύπρο, για πιθανό θανατηφόρο κρούσμα του ιού MERS (κορονοϊός, προκαλεί βαριά λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού), ενώ υπό παρακολούθηση βρίσκονται άλλα έξι περιστατικά
Υγειονομικός συναγερμός στα κατεχόμενα, στην Κύπρο, για πιθανό θανατηφόρο κρούσμα του ιού MERS (κορονοϊός, προκαλεί βαριά λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού), ενώ υπό παρακολούθηση βρίσκονται άλλα έξι περιστατικά.

 
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, μια 83χρονη κάτοικος κατεχομένων, έχασε τη ζωή της, μετά από επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία όπου μετέβη για προσκύνημα. Χώρα στην οποία είχε πρωτοεμφανιστεί ο ιός.

 
Η "Άφρικα", που κυκλοφορεί με τίτλο “Πανικός MERS”, αναφέρει πως 83χρονη ένιωσε αδιαθεσία μετά την επιστροφή της και χθες είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο των κατεχομένων για περίθαλψη, όπου και τελικά υπέκυψε. Η σορός της γυναίκας εστάλη στην Τουρκία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Λόγω της επίσκεψης της στη Σαουδική Αραβία, υπάρχει η υποψία ότι η γυναίκα είχε προσβληθεί από τον ιό MERS.
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Ο θάνατος που προκάλεσε τρόμο”, αναφέρεται στην υποψία για κρούσματα του ιού Mers σε άτομα τα οποία έχουν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για προσκύνημα, ένα εκ των οποίων έχασε τη ζωή του.

 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Και τώρα κρίση MERS”, αναφέρεται επίσης στον πανικό που προκάλεσε στα κατεχόμενα το ενδεχόμενο έξι ασθενείς, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία για προσκύνημα, να έχουν προσβληθεί από τον ιό MERS, εκ των οποίων η μία έχει χάσει τη ζωή της.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), αναφέρεται επίσης στην υποψία για κρούσμα του ιού MERS στα κατεχόμενα και γράφει ότι το “υπουργείο υγείας” ανακοίνωσε τους αριθμούς τηλεφώνου τους οποίους μπορούν να καλέσουν άτομα τα οποία ανησυχούν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

 
Όπως μεταδίδει το nomisma.com.cy o ακριβής τρόπος μετάδοσης του MERS ή Κορονοϊού δεν είναι ακόμα γνωστός, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μπορεί να μεταδοθεί ανάμεσα σε ανθρώπους με στενή επαφή.