Υποχώρηση κατά 226.400 βαρέλια την ημέρα σημείωσε η συλλογική παραγωγή αργού τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ)
 Υποχώρηση κατά 226.400 βαρέλια την ημέρα σημείωσε η συλλογική παραγωγή αργού τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), ενώ όπως μεταδίδει η WSJ η εν λόγω πτώση οφείλεται κυρίως στην χαμηλότερη παραγωγή αργού από την Σαουδική Αραβία, η οποία μειώθηκε κατά 69.900 βαρέλια την ημέρα. 

Τα στοιχεία αυτά, δημοσιεύθηκαν από τον ΟΠΕΚ, στην καθιερωμένη μηνιαία του έκθεση και ο οργανισμός βασίζει τις εκτιμήσεις του σε δευτερογενείς πηγές, όπως συμβουλευτικές εταιρείες στην ενέργεια, χωρίς να αναφέρει τους λόγους, που οδήγησαν σε τέτοια  μείωση της παραγωγής στην Σαουδική Αραβία.

Ο στόχος του ΟΠΕΚ, για την συλλογική παραγωγή έχει καθοριστεί στα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τα μέλη του οργανισμού αναμένεται να συζητήσουν για ενδεχόμενη αλλαγή του σε συνάντηση στις 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την WSJ, το επίπεδο παραγωγής τον Οκτώβριο ευθυγραμμίζεται με τις προβλεπόμενες ανάγκες του ΟΠΕΚ για 30,15 βαρέλια την ημέρα για το τέταρτο τρίμηνο.

Πηγή: Euro2day