Ιράν προς ΟΠΕΚ: Όχι στην Παραβίαση των Ορίων Παραγωγής Αργού - Δεν Μειώνει την Παραγωγή του

Ιράν προς ΟΠΕΚ: Όχι στην Παραβίαση των Ορίων Παραγωγής Αργού - Δεν Μειώνει την Παραγωγή του
energia.gr
Τετ, 26 Νοεμβρίου 2014 - 12:55
Να συμμορφώνεται στα συμφωνηθέντα όρια παραγωγής πετρελαίου καλεί τον ΟΠΕΚ η Τεχεράνη, μία μέρα πριν τη σύνοδο του Οργανισμού στην Βιέννη. Ειδικότερα, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συμμορφώνεται με το συμφωνηθέν όριο στην παραγωγή, ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει σχέδια για μείωση της παραγωγής του

Να συμμορφώνεται στα συμφωνηθέντα όρια παραγωγής πετρελαίου καλεί τον ΟΠΕΚ η Τεχεράνη, μία μέρα πριν τη σύνοδο του Οργανισμού στην Βιέννη. Ειδικότερα, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συμμορφώνεται με το συμφωνηθέν όριο στην παραγωγή, ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει σχέδια για μείωση της παραγωγής του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στην αυστριακή πρωτεύουσα εν όψει της αυριανής συνόδου των Υπουργών Πετρελαίου του ΟΠΕΚ, ο Bijan Zanganeh δήλωσε «ότι είναι ξεκάθαρο. Ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει να τηρεί και όχινα παραβιάζει το ανώτατο όριο παραγωγής».

Το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εξετάζει πρόταση να διατηρήσει το ανώτατο όριο των 30 εκατ. βαρελιών την ημέρα που συμφωνήθηκε το 2011, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της παραγωγής κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τα επίπεδα του εφετινού Οκτωβρίου.

Ο Zanganeh δεν αποκάλυψε ποια θέση θα υποστηρίξει το Ιράν στη σύνοδο, ωστόσο αλλά σημείωσε ότι οι ειδικοί συμφωνούν πως η τρέχουσα υπερπροσφορά στην αγορά αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο έτος.