Να Μη Μειώσουν την Παραγωγή τους Συμφώνησαν οι Πετρελαιοπαραγωγές Χώρες του Κόλπου

Να Μη Μειώσουν την Παραγωγή τους Συμφώνησαν οι Πετρελαιοπαραγωγές Χώρες του Κόλπου
energia.gr
Πεμ, 27 Νοεμβρίου 2014 - 09:43
Να μη μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου εν όψει της σημερινής συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη συμφώνησαν χθες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου. Αυτό δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Οργανισμού Εξαγωγών των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, ενώ την επίτευξη συμφωνίας επιβεβαίωσε σε ξεχωριστές δηλώσεις του και ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi

Να μη μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου εν όψει της σημερινής συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη συμφώνησαν χθες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου. Αυτό δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Οργανισμού Εξαγωγών των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, ενώ την επίτευξη συμφωνίας επιβεβαίωσε σε ξεχωριστές δηλώσεις του και ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi.

Επιπλέον, ο Σαουδάραβας Υπουργός δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι στην αυριανή σύνοδο «η στάση των χωρών- μελών θα είναι ενιαία». Δήλωσε, μάλιστα, πως θεωρεί ότι η αγορά πετρελαίου θα «σταθεροποιηθεί από μόνη της τελικά», εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φημολογία πως η μεγαλύτερη παραγωγός και εξαγωγέας πετρελαίου του ΟΠΕΚ δεν θα στηρίξει την πρόταση για μείωση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού» στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

«Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου κατέληξε σε συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ali al-Naimi, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι και ο ΟΠΕΚ θα έχει μια ενιαία θέση.

Νωρίτερα, η τιμή της ποικιλίας του αργού WTI κινήθηκε κοντά σε χαμηλό τεσσάρων ετών. Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του WTI παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε την Τρίτη στα 74,09 δολάρια, το χαμηλότερο κλείσιμο από το Σεπτέμβριο του 2010. Η τιμή του συμβολαίου του Brent παραδόσεως Ιανουαρίου κινήθηκε 6 σεντς υψηλότερα στα 78,93 δολάρια το βαρέλι.