Μπορεί η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ να χαρακτήρισε χθες την πτώση των τιμών του πετρελαίου ως ευεργετική εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία, ειδικά για την Ρωσία, όμως, τόνισε, ότι η υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού αποτελεί «σημαντική απειλή». Μάλιστα, η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι η πτώση των πετρελαϊκών τιμών «επιτείνει το πόσο ευάλωτη και εύθραυστη είναι η οικονομία και οι Ρώσοι το γνωρίζουν. Μένει να αποδειχθεί ποια θα είναι η αντίδρασή τους»

Μπορεί η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ να χαρακτήρισε χθες την πτώση των τιμών του πετρελαίου ως ευεργετική εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία, ειδικά για την Ρωσία, όμως, τόνισε, ότι η υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού αποτελεί «σημαντική απειλή». Μάλιστα, η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι η πτώση των πετρελαϊκών τιμών «επιτείνει το πόσο ευάλωτη και εύθραυστη είναι η οικονομία και οι Ρώσοι το γνωρίζουν. Μένει να αποδειχθεί ποια θα είναι η αντίδρασή τους».

Επίσης, δήλωσε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Κουβέιτ, προειδοποίησε τις αρχές πως οι χώρες της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να προετοιμάζονται για την πιθανότητα δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τόνισε πως οι αφρικανικές χώρες θα πληγούν περισσότερο από την αλλαγή των δεδομένων. Όπως αποκάλυψε, μπορεί να ζητηθεί από το ΔΝΤ να βοηθήσει μικρότερες χώρες που στηρίζονται στις εξαγωγές πετρελαίου καθώς «θα χρειαστεί πολλή περισσότερη χρηματοδότηση για να στηριχθούν οι κυβερνήσεις που βλέπουν σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις»